CSS Template

(Видео) Причината зошто температурите се под просекот за во лето

416

Само по неколку денови од официјалниот старт на летото, временските прилики не’ носат во есенскиот, но и во зимскиот период. Државите од поранешна Југославија ги зафати студен бран. Босна и Херцеговина утринава бележеше многу ниски температури и тоа Сараево 10, Тузла 12, додека Бјелашница само 2 степени целзиусови.
Најладно е во Словенија каде студеното време предизвика врнежи од снег од утринава на Јулиските Алпи на врвот Кредарица на 2.515 метари надморска височина.

Кај нас како и што предвидоа метеоролозите температурите се за 10 степени под просекот, а наредниве неколку дена ќе се задржи врнежливо и студино време.

Проследете го видеото од овој „летен снег“ во Словенија.

Snowfall at Kredarica (2514 m), Julian Alps, NW Slovenia this morning

Snowfall at Kredarica (2514 m), Julian Alps, NW Slovenia this morning, June 25! Report: Vertical Adventures Slovenia

Posted by Severe Weather Europe on Monday, June 25, 2018

А еве што се случува на Јадранско море

Spectacular waterspout off Rimini, north-central Italy this morning

Spectacular waterspout off Rimini, north-central Italy this morning, June 25. Report: Angela Piccari

Posted by Severe Weather Europe on Monday, June 25, 2018

 

и во исто време на плажите во Италија

https://www.facebook.com/EmiliaRomagnaMeteo/videos/842229065967914/

Spectacular waterspout off Rimini, north-central Italy this morning

Spectacular waterspout off Rimini, north-central Italy this morning, June 25. Report: Angela Piccari

Posted by Severe Weather Europe on Monday, June 25, 2018

semm
Vivafarm
Farma Dolneni