CSS Template

Кире Ризоски: Македонскиот изворен мелос крие непроценливо богатство

1.376
Avtokontrol1

Изворната македонска мелодија секогаш буди посебни исконски чувства, го разбудува минатато во нас. Ансамблот на Кире Ризоски на најдобар можен начин тоа го прави од душа и секогаш знае да не потсети какво богатство крие нашата македонска песна и мелодија кога се изведува на гајда, со тапан, кавал…
Ни беше голема чест што ни беа наши гости филиграните на изворниот мелос од Пелагонија – Ансамблот на Кире Ризоски во емисијата Музички филиграни.
Слушнете ја во целост емисијата на следните линкови:


и погледнете ја фото галеријата од гостувањето во Радио Пела

semm
Vivafarm
Farma Dolneni