CSS Template

Како може Скопје (важи и за Прилеп) да се приближи до Виена и успешно да рециклира ѓубре?

289
Avtokontrol1

Виена, како некогашен царски град, сега главен град на Австрија, стана пример како се собира, рециклира, искористува па дури и профитира од ѓубрето кое се создава од граѓаните. Ако сакаме во ЕУ, мора да си го исчистиме ѓубрето, без разлика колку тоа ќе не боли.

Како  Виена и успешно рециклира ѓубре?

ResPublica: Како може Скопје да се приближи до Виена и успешно да рециклира ѓубре?

Соња Стојадиновиќ

Текстот е во соработак со :

 

semm
Vivafarm
Farma Dolneni