CSS Template

Се укинува забранат-од денеска македонското коскесто овошје ќе патува на рускиот пазар

203
Avtokontrol1

Од денес официјално се укинува забраната од Русија за увоз на македонското коскесто овошје.

Ова значи дека македонските производители повторно ќе можат да извезуваат цреши, вишни, сливи, кајсии, праски и нектаринки во Руската Федерација,oдносно на пазарот во најголемата држава во светот

Забраната за извоз на македонското коскесто овошје во Русија, стапи на сила во август минатата година по утврденото присуство на штетниот организам Moni linia Fructicola.

Oд сега sекоја пратка ќе биде проследена со лабораториска анализа од македонската Државна фитосанитарна лабораторија која е акредитирана за анализа на оваа габа.

semm
Vivafarm
Farma Dolneni