CSS Template

Кој каде ќе оди за Илинден ?!

282
Avtokontrol1

Премиерот Зоран Заев, како  претседателот на Владата , ќе биде  во Крушево со своја делегација и со дел од политичкиот државен кор, каде, ќе се одржи централна манифестација на Мечкин Камен, по повод националниот празник 2 Август , Илинден,  односно 116-годишнината од Илинденското востание и 75-години од Првото заседание на АСНОМ

Претседателот на Собранието Талат Џафери за Илинден,2-ри Август ќе биде на Пелинце каде се одржува церемонијалниот дел по повод 75 годишнината од Првото заседание на АСНОМ

А, Претседателот на Македонија, Стево Пендаровски, кој за првпат ќе го чествува празникот Илинден како шеф на државата оваа година, за националниот празник , Денот на републиката  2- ри Август , ќе остане во Скопје, каде ќе оддаде почит пред споменикот на Методија Андонов Ченто .

 

semm
Vivafarm
Farma Dolneni