CSS Template
Месечна архива

октомври 2019

Бронза, сребро и финале за боксерите од прилепски „Ас“

Известува: Никола Димески Викендов, Охрид беше домаќин на Државното првенство во бокс во категориите : деца, кадети , јуниори и сениори. На 19 и 20 октомври во спортската сала Билјанини Извори во организација на Боксерската Федерација на…

Почна аплицирањето за субвенции за трета фаза млеко во преработувачки капацитети

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги известува сите млекопроизводители дека започна поднесувањето на барањата за субвенции за предадено овчо, козјо, и кравјо млеко, трета фаза млеко, односно, за…

Девет натпреварувачи – девет медалји за џудистите на Сеишен

Џудо клубот Сеишин од Прилеп имаше уште еден успешен настап на меѓународен турнир во странство. Од силниот турнир во Црна Гора, „Трофеј Никшиќ-2019“ џудистите на Сеишен се вратија со девет освоени медали. Вкупно 9 натпреварувачи…

Развојот на економијата е во дигитализацијата

Он лај понудата и продажбата ,презентацијата и промоцијата, вклученоста на интернет, на социјалните мрежи , се новите трендови во развој на економијата и опшеството. Дигиталните и мобилните технологи се неминовност за економски развој ,…

Дали белата чума е закана за општините од Пелагонискиот регион?!Колку жители има Прилеп, Крушево,…

Државниот завод за статитстика денеска го објави својот статистички годишник, во кој според нивните податоци во текот на изминатата година во Прилеп биле регистрирани 74 647 жители,  5 496 во Кривогаштани, 14 135 Долнени, а во Крушево 9 327…

Економското училиште од Прилеп преку Еразмус +размени искуства со партнерски училишта од странство…

20 професори од училишта по економска струка , од  повеќе земји: Унгарија, Литванија, Шпанија, Италија, Хрватска и Македонија, им беа гости на  СОЕПТУ „Кузман Јосифоски – Питу“- Прилеп . Сите тие се дел од проектот „Финансиски и…

Јанески: ЈКП Водовод и Канализација Прилеп води успешна битка за справување со кризата за вода

Прилеп е град, каде што, при неповолни хидрометеоролошки услови, суша, прво на удар е водоснабдувањето. Веќе подолг период издашноста на изворот Студенчица константно се намалува, а последниве денови е многу ниска , што резултира со…

„Медена земја“ во Прилеп

Од денска , петок ,  до 22 – ри октомври во кино Мис Стон (четврток - вторник) , од 20.00 часот ќе се прикажува филмот „Медена земја“.  „МЕДЕНА ЗЕМЈА“ е најнаградуваниот македонски документарец, што со победа во три категории на…

(Фото -видео) Од нас, за нив – помагаме заедно!

Величината на големите и хумани луѓе е во нивната скромност. Тие се обидуваат да го променат човештвото преку своите дела... За насмевка , плус, и за љубов плус , за посреќни деца и за нивна радост, плус, група граѓани хуманисти, заедно…