CSS Template

Те сакаме и те поддржуваме од се‘ срце – за Мила Москов! ФОТО – ВИДЕО

1.475
Avtokontrol1

Подготви: Никола Димески

Со 14 години и со извонредни вокални способности, прилепчанката Мила Москов ќе ја претставува Македонија на овогодинешниот детски евросонг.Детската евровизија ќе се одржи во Гливице , Полска а Мила ќе настапи со композицијата „Fire“ – Оган.

Мила веќе се загрева за својот настап, а истото тоа го прават и нејзините соученици од основното училиште Кочо Рацин. Тие организирано и масовно ќе го проследат нејзиниот настап во училиштето, па затоа организираа, колективно, нејзина промоција за целосна поддршка на јуниорскиот евросонг.

 

WWW.RADIOPELA.MK

Ucenicite od osnovnoto uciliste Koco Racin so podrska za nivnata soucenicka Mila Moskov .Prilepcankata utre nastapuva na juniorskiot evrosong vo Polska.Mila Moskov , zemjava ke ja prestavuva so kompozicijata "Fire" – Ogan.

Posted by Radio Pela 96,8 FM on Friday, November 22, 2019

Мила тимот е во вистинска еуфорија, како и сите од училиштето Кочо Рацин. Печатење на блузички , делење на флаери низ прилепските локални кафулиња, како и со пеење на нејзината композиција и даваат безрезервна подршка на Мила , која, како што и самите велат, заслужено ја претставува земјава на оваа манифестација.
Мила утре ќе се појави на сцената, а гласањето ќе биде онлајн, тоа трае преку официјалниот сајт junioreurovision.tv. Песната „Fire“  е компонирана од Лазар Цветкоски, а текстот од неговата сестра Магдалена , видео спотот кој одлично котира на ѕоу тубе со многу позитивни критики а е дело на Даниел Јовески.
За Мила ќе гласа Македонија , ќе гласаат сите , ќе уживаат и ќе пеат во еден глас па затоа Мила само напред целосната подршка ја имаш од Радио Пела , од твојот град и твоите другари.

 

semm
Vivafarm
Farma Dolneni