CSS Template

Убиени две жени во нивната семејна куќа во Прилеп

604
Avtokontrol1

Утрово во семејна куќа на ул. „Христо Узунов“ во Прилеп, пронајдени се две мртви тела. Застрелани се две жени од кои се претпоставуа дека се мајка и ќерка, а едната, неофицијално е сопруга на убиецот. Осумничениот  убиец се претпоставуа дека е сопруг на убиената , кој по семејна расправа околи 8,оо ч   пукал и ги застрелал двете жени. Повредено е дека  уште едно машко лице е повреднено,  брат на убиената, кое се нашол во просторијата  и сè уште се бори за живо. А, за живот во градскта болница Борка талески се бори и осумничениот,  кој е повреден при обид да биде совладан.

Настанот се случил по семејна расправа . По наредба на јавниот обвинител подигнати се и обезбедени траги од лице место. Издадена е наредба за обдукција над починатите.  Јавниот обвинител издаде и наредба за претрес во домот на осомничениот прилепчанец .Истргата е во тек

 

semm
Vivafarm
Farma Dolneni