CSS Template

Кои се очекувањата на граѓаните од политичките партии?

176
Avtokontrol1

Какви очекувања имаат граѓаните од политичките партии за предстојните парламентарни избори годинава? На што треба да се фокусираат политичарите во изборните програми за априлските избори?

 

Според анкетата што ја направи невладината „Фајнанс тинк“ , граѓаните на прво место го сатаваат владењето на правото , подобрување на квалитетот на наставата на сите нивоа на образование, на трето е подобар квалитет на здравствените услуги и задржување на лекарите во јавното здравство.Тоа се приоритетите на кои треба да биде фокусот на изборните програми на политичките партии на претстојните парламентарни избори, покажуваат резултатите од интернета анкета што ја спроведе Институтот за економски политики и истражување „Finance think”.

На четврто место за граѓание се повисоките плати, како услов за повисок стандард и подобар живот, а според нивните одговори, важни се и спречувањето одлив на квалитетен кадар како и отворањето нови работни места.

Интернет анкетата Институтот ја спровел јануари 2020. Опфатени се 589 испитаници, со вкупно 1760 одговори. Маргина на грешка според „Finance think” e 2.12 отсто.

 

.

 

semm
Vivafarm
Farma Dolneni