CSS Template

Не стивнува бројот на нововозаболени во Прилеп, а 30 -тина казнети и за не носење на маски

703
Avtokontrol1

Денеска, среда 2 септември, во општина Прилеп има 8 нови случаи на коронавирус, а две лица оздравеле од заразната болест информират од Центарот за јавно здравје -Прилеп .Бројот на активни случаи изнесува 126, од кои 101 се наоѓаат на домашно, а 25 на болничко лекување;

Во домашна изолација и самоизолација се наоѓаат 184 лица;

За неносење заштитни маски, ОВР Прилеп поднесе 30 прекршочни пријави;

Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 486

semm
Vivafarm
Farma Dolneni