CSS Template

Видео:13 години без Тоше!

??
600

Повторно тажен, врнежлив ден 16-ти ,октомври 2020 година. 13 години без Тоше, а маратонците го трчаа почесниот 12 ти маратон во сеќавање на легендарната музичка ѕвзда, Тоше Проески.

Видеото го подготви нашиот млад соработни Сотир Маркоски

Дел од маратонците се негови вистински пријатели, уште од детството, кои стоејќи пред неговото новоизградено вечно почивалиште и гледајќи кон небото порачаа дека ќе го одржат ветувањето кон него -да трчаат цели 26 години, колку што тој имаше години! Застанаа пред неговиот лик и го поздравија, како што секоја година го поздравуваат на овој тажен ден „За кого? – За Тоше!“ – без машка гордост, пуштајќи солза за својот незаборавен другар, човекот кој преку музиката и хуманоста го обедини целиот Балкан.

semm
Farma Dolneni
Vivafarm