CSS Template

МЕЃУНАРОДЕН СООБРАЌАЈ

МЕЃУНАРОДНИ АВТОБУСКИ ЛИНИИ 1. ПРИЛЕП-БЕЛГРАД - 18.15 секој ден 2. ПРИЛЕП-СОФИЈА - 6.40 секој ден 3. ПРИЛЕП-ГЕРМАНИЈА - 6.30 среда и сабота 4. ПРИЛЕП-ВИЕНА - 19.30 (секој сабота),00.05 (секоја сабота спрема недела)…

МЕЃУГРАДСКИ СООБРАЌАЈ

ВОЗЕН РЕД РЕЛАЦИИ НИЗ МАКЕДОНИЈА ЗА КОИ ТРГНУВАЊЕТО Е ОД ПРИЛЕП 1. ПРИЛЕП-КРУШЕВО - 7.20, 9.35, 11.35, 14.35, 16.35, 19.30 2. ПРИЛЕП-СКОПЈЕ - 5.30, 5.40, 6.30, 6.45, 7.15, 8.15, 9.30, 9.40, 11.40, 12.40, 13.50, 14.30, 15.20,…

Света Архијерејска Литургија на денот на „Св.Трите Светители“, ден на прилепските бакали

Во најстарот храм „Св.Благовештение„ по повод празникот „Св.Три Светители„ , патрон празник на прилепските бакали , кои го слават веќе 70 децении, се одржа Света Архијерејска Литургија со која чиноначалствуваше Поглаварот на МПЦ  – Охридска…

Поважни телефони

Полиција: 192 СВР Битола: 047/225-110 ПСОН – Прилеп (централа): 048/420-340 Пожарна: 193 Брза помош: 194 Центар за справување со кризи: 195 АМСМ: 196 ЕВН Информации: 0890 12345 ЕВН Дефекти: 0890 88888 Автобуска станица:…

Загадувањето ќе се намали со користење обновливи извори на енергија

Во Македонија има три основни столба кои ќе помогнат да се намали загадувањето - намалување на потрошувачката на електрична енергија, користење обновливи извори на енергија и гасификација. Со мерките за енергетска ефикасност и користењето…