CSS Template

Продолжува склучувањето на договори за производство на тутун

Тутунарите кои од различни причини не успеале да склучат договори со откупните фирми тоа ќе можат да го сторат до крајот на месецот, се вели во соопштението од ресорното министерство. До 30-ти април е продоложен рокот за склучување на…

На кои тел. броеви граѓаните во Крушево можат да бараат помош?

Општина Крушево во рамки на Програмата за развој на Обединетите Нации (УНДП) ќе ангажира осум (8) лица кои ќе бидат задолжени да помагаат на стари и изнемоштени лица, социјални случаеви и сите оние кои имаат потреба од набавка на неопходни…

Витаминка донира 3,5 милиони денари за помош во клучните сектори

Од почетокот на кризата со COVID-19 па досега, Витаминка издвои буџет од 3,5 милиони денари за поголем број донации што се реализирани. Донациите се во финансиски средства, набавка на средства за дезинфекција и прехранбени производи.…

Земјоделците во атарите на своите села ќе се движат слободно, за останатите ќе треба дозволи

МЗШВ: Земјоделците ќе можат да ги извршуваат своите работни активности на земјоделските површини и фарми кои се наоѓаат во атарот на своето село, останатите ќе треба да вадат дозвола за движење Во однос на новата забрана за движење што…

Поригорозни мерки за заштита од Ковид 19 за Прилеп, бара градоначалникот Јованоски

Од причина што бројот на инфицирани со коронавирус во општина Прилеп за два дена се покачи за 50%, односно од 22 на 33, градоначалникот Илија Јованоски од Владата и премиерот Оливер Спасовски побара за Прилеп да бидат донесени поригорозни…

Честитки – 73 години постоење КУД „Мирче Ацев“ Прилеп (ВИДЕО)

Еден од симболите на прилепското културно опстојување, можеби една од најстарите институции од етно друштвата во Македонија, Културно уметничкото друштво „Мирче Ацев“ денеска слави 73 години постоење. Тоа се многу концерти, турнери, учество…

Прилеп: Нови 2 позитивни случаи од Ковид 19, еден лекар, Гентерм привремено се затвора

Рекордни 53 нови случаи потврдени позитивни на Ковид - 19 во изминатото деноноќие во Македонија, при што вкупната бројка на дијагностицирани изнесува 483 лица. Од ново дијагностицираните во Прилеп се 2 нови случаи. Општина Прилеп излезе со…

Прилепското вештачко езеро „жедно“ прибира вода

Последните врнежи од снег, кои во Пелагонија достигнаа од 30 до 40 см снег, а на планините и повеќе, и наглото топење во текот на денот, предизвикаа најголемата хидроакумулација Прилепското вештачко езеро „жедно“ да ги прибира потребните…

Кои предлог економски мерки ги достави советничката група на ВМРО ДПМНЕ Прилеп до Советот на Општина…

Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата до Советот на Општина Прилеп предлага вкупно 6 мерки, со цел справување со економската криза. Предлозите биле веќе доставени, а координаторот на советничката група од ВМРО ДПМНЕ и коалицијата,…

Солидарност за Денот на тутунските работници во Комбинатот

Тутунски Комбинат АД Прилеп донесе одлука за солидарност, непосредно пред Денот на тутунските работници 4 април, кој што компанијата оваа година нема да го одбележува. Менаџментот на ТКП донесе одлука менаџерите да примаат минимална плата,…