CSS Template

Без публика ќе се одржуваат утрешните џудо натпревари во Прилеп

420
Avtokontrol1

Утре, недела (08.03.2020) ќе се одржат Државни Првенства за Пионери/ки и Сениори/ки натпревари во џудо. Организатор е ЏК Сеишин- Прилеп во соработка со  Џудо Федерацијата на Македонија . Организаторите најавуваат присуство на околу 150 џудисти од сите клубови членки на ЏФРСМ.  Но, за жал натпреварите ќе треба да се одржат без ПРИСУСТВО НА ПУБЛИКА, според препорака на Министерството за Здравство за не одржување на спортски натпревари заради состојбите за заштита и превенција од коронавирусот.

Натпрварите  од државните првенства за Пионери/ки и Сениори/ки во џудо ќе се одржат во спортска сала на ООУ Р.Р.Ричко

semm
Vivafarm
seishin
Farma Dolneni
Semafor