CSS Template
Категорија

13-сет ВЕЛИЧЕНСТВЕНИ

МЕРИ МИРЧЕСКА – шампионка во планинско трчање! Предлог бр.5 на Радио Пела, за најпрестижната…

ИМАМЕ СО ШТО ДА СЕ ГОРДЕЕМЕ! Таа ја заврши најпрестижната ултра маратонска трка во светот Ultra Trail du Mont Blanc – UTMB во должина од 170 КМ за 42:13:31(42 часа 13 минути и 31 секунда) со што се пласираше на 904-то место , од вкупно…

МАРИЈАН ЈОВАНОСКИ- прилепски баритон, од светски ранг. Предлог бр 6. на Радио Пела, за…

ПРИЛЕПСКИ БАРИТОН ОД СВЕТСКИ РАНГ Еден од водечките солисти на Македонската опера и балет роден  е во Прилеп. На 14 годишна возраст е излезен од својот роден град, следеjќи го патот на уметноста. Потекнува од средно и од необразовано…

СAШО ЈАНДРЕСКИ – дете иноватор- Предлог бр.7 на Радио Пела за најпрестижната општинска награда…

ЧУДО ОД ДЕТЕ Го нарекоа „чудо од дете“ и не згрешија! Тој го патентира новиот медицински шприц, кој е првиот патентиран производ во областа на медицината во Македонија, после  25 години. Има само 16 години и е гимназијалец, со визии и…

ГОРДАНА ЦВЕТАНОСКА – оснивач на единственото рурално радио, Радио Пела – Предлог бр.8 за можно…

ОСНИВАЧ НА ПРВОТО РУРАЛНО РАДИО ВО МАКЕДОНИЈА Без неа немаше да се појави првото рурално радио во Македонија, РАДИО ПЕЛА на 96,8 ФМ. Таа е оснивач и незјина е идејата за формирање на радио станица, која ќе биде информативно радио за…

(Посхумно) АЛЕКСАНДАР ДВОРАЧАНЕЦ САЛЕ – блуз музичар – Предлог бр.9 на Радио Пела, за…

        БЛУЗЕР ДО КРАЈ !!! Со  ведар дух и секогаш насмеано лице музичката сцена минатата година останаа без фронтменот и мајстор на усна хармоника од познатиот прилепски блуз бенд “Crossroad Blues Band”, Александар Дворчанец- Сале.…

ГОРАН ПОПОСКИ – камерман – монтажер, фотограф –  Предлог бр.10 на Радио Пела за…

СО СИЛАТА НА КАМЕРАТА И ОБЈЕКТИВОТ  Се одликува со скромност, смиреност, преицизност и младелачи шарм. Тивко ќе помине покрај Вас и можеби незабележително. Но, со силата на својата камера и преку својот објекти прави  „чуда“ кои се…

ИРЕНА ЈАКИМОСКА –  бизнисмен, хуманист – Предлог бр. 11 на Радио Пела за општинска награда…

Жена бренд- „лавица“ и хуманист!                                                                                                                                                                                                 Таа ја…

ЗДРАВКО ТОДОРОСКИ –  спортист, тренер, селектор на македонското воздухопловно моделарство – …

ВЉУБЕНИК ВО ВОЗДУХОПЛОВСТВОТО                                                                        Тој е истакнат спортист, тренер, селектор, судија... Воздухопловството му станало дел од животот од 15 години. Наваму, низ професионален…