CSS Template
Категорија

Актуелно

Започнаа градежните работи на „црната точка“ од патот Прилеп – Крушево

Денеска започна со изведување градежни активности за подобрување на делот од регионален пат Р1306, Мало Коњари, делница Прилеп – Крушево, црна точка која изминативе години беше причина за голем број на сообраќајни несреќи. Сообраќајот се…

Мила Москов со „Оган“ ќе атакува на евровизиска победа во Полска

Прилепчанката Мила Москов со песната „Оган“ или „Fire“ ќе ја претставува Македонија на детскиот Евросонг во Полска. Песната и спотот беа премиерно прикажани на националниот сервис МТВ, пред само неколку часа. Песната „Оган“ е музичко дело…

Како да ги зачуваме старите занаети во Прилеп?

Изложба, промоција на монографија и трибина како серијал со единствена цел да се сврти вниманието на јавноста за старите занаети во Прилеп, душата на старата чаршија и срцето на градот. Во време кога бизнисите, индустријализацијата, ги…

Најди време, да не биде 5 до 12 !!! (ФОТО ГАЛЕРИЈА)

Месец Октомври е посветен на иницијативите во борба против ракот на дојка. Препознатлива е розовата панделка за секојдневно да се потсетуваме себеси, а и другите на борбата против ракот на дојка. Во раното откривање на болеста, клучно е…

Презентирани домашни и меѓународни искуства за граѓански активизам применливи во нашите локални…

Во десет општини низ државата Центар за граѓанска иницијатива организираше Консултативни форуми. Форумите ги водеше г-дин Горан Михајловски од „Сакам да кажам“ , а учесници беа млади (гласачи за прв пат), жени, малцинствата (етнички,…

Како Прилеп го одбележа денот на македонскиот непокор – 11 Октомври ?

Борба, Непокор, Херои, Минато, Слобода, Иднина, Европа... ПРИЛЕП градот херој, градот првоборец кој што дал 10 првоборци, 15 народни херои и 650 борци за денеска ние да го живееме сонот на нашите предци во слободна и демократска…

И вечерва, по 78 години, Прилеп исправен пред историјата

Централната манифестација од богатата програма по повод 11 Октомври-Денот на народното востание по традиција се одржа вечерва пред Меморијалниот музеј 11 октомври. Импровизиран напад на градот, збогатен со мултимедијален перформанс во…

Како да се подобри комуникацијата на НВО со граѓаните?

Центар за граѓанска иницијатива во рамките на проектот „Јакнење на малцинствата и специфичните групи за промовирање на партиципативната демократија на ниво на заедницата“, кој е поддржан од ifa/Zivik Федерална канцеларија на Сојузна…

(ПРОГРАМА) Иновативност и традиција за 11 ти Октомври од Општина Прилеп

Богата програма за одбележување на 11- ти Октомври Денот на народното востание, кога се слават 78 годишнината од почетокот на антифашистичката револуција подготви Општина Прилеп. Настаните поврзани со празникот започнаа во неделата на 6…

ОД ДЕНЕСКА НА ДЕЛНИЦАТА ПРИЛЕП – КРУШЕВО – СЛАДУЕВО ПРОМЕНЕТ СООБРАЌАЈНИОТ РЕЖИМ

Промена на сообраќајниот режим ќе има од денеска, па во наредните 30 дена на дел од регионален пат Мало Коњари, делница Прилеп – Крушево – Сладуево. -Денеска од 13:00 часот ќе се започне со изведување градежни активности за подобрување на…