CSS Template
Категорија

Европа

Македонскиот јазик наскоро во српските училишта

Проектот за воведување на македонскиот јазик во српските основни училишта би требало наскоро да биде реализиран во соработка со Министерството за образование, најави претседателот на Национален совет на македонската заедница во Србија,…

Нашинците во Малта во хуманитарна акција – средства за транспорт на починат Македонец

Македонците во Малта се сплотија во хуманитарна акција за собирање финансиски средства за помош на семејството Митевски. Акцијата започна деновиве по трагичната вест за смртта на Будимир Митевски (1969 г) од Куманово кој живеел и…