CSS Template
Категорија

Магазин

Како да се ослободиме од здодевната кашлица ?!

Уредува Јасмина Трајкоска, фармацевт Се наоѓаме во период од годината кога грипот и настинките веќе земаат голем замав,а кашлицата е еден од најиритирачките симптоми кои се појавуваат за време на сезоната на грип и настинка.…

Нега на кожата во есен

Уредува Јасмина Трајкоска, фармацевт И посакавме добредојде на есента,а со раскошот од бои ни доаѓа и посвежиот воздух.Со малку труд и посветеност и во текот на есента ќе ја одрижиме кожата мека и здрава,а косата сјајна и полна со…

Семоќниот ЃУМБИР

Уредува Јасмина Трајкоска, фармацевт Стара индиска поговорка вели „се’што е добро може да се најде во ѓумбирот”. Денес ѓумбирот ни е и повеќе од достапен, а нам ни останува да ја искористиме неговата магија како храна и лек,независно…

„Кросроуд Блуз Бенд“ во Скопје го отвораат Blues&Soul Festival 2018

„Кросроуд Блуз Бенд“ го отвора Blues & Soul Festival 2018 ,кој почнува , петок (21 септември) во Пивница Стар Град, 21.00 часот во Скопје. Прилепските докажани блузери кои се вистинска атракција на настапите во живо, ќе се претстават…

Витаминка кечапот во нова подобрена амбалажа

Витаминка кечапот е достапен во нова, подобрена амбалажа. Промената се должи на посветеноста на компанијата кон постојано унапредување на квалитетот на своите производи. Во новата амбалажа е применета современа технологија со којашто се…

Витаминка и Владо Јаневски го промовираа спотот за песната Главен град на тагата

Најновата песна на нашата музичка легенда Владо Јаневски,„Главен град на тагата“, доби и видео запис кој претставува уште еден резултат на соработката меѓу Витаминка и Јаневски. Спотот претставува и заеднички настап што ќе помогне за…

Нов вид пиперки на прилепскиот градски пазар

Пазарните денови во Прилеп, среда и сабота се навистина посебни, поинакви, побогати во споредба со останатите. Градот живее со побрзо темпо, а пазарот е посетен од продавачи и купувачи од сите места во Македонија. Тезгите: тежат и лежат од…

Прошетка во снежното Крушево

Само една посета на мистичното Крушево може да ја разгали душата и да го избистри умот. Снег, зеленило, тишина и бисерно чисто небо... Оваа зима сме желни за снежното белило кое за жал го има само на повисоките места. Уживајте во…