CSS Template
Категорија

Магазин

(фото) Како изгледа новогодишен Прилеп?

Новогодишните и божикните празници се  денови во кои се зближуваме со семејството и пријателите  и заедно прославуваме. А,маѓијата на празнувањето ја надополнвуват новогоидшните украси, и светлината на градот,кои го прават како волжебна…

Македонија снежна

Снегот што денска ја зафати нашата држава создаде ги претвори туристичките места во снежна зимска бајка! Уживјте во Македонија снежна! Фотографите се од Пониква ,Пелистер и  Крушево,објавени на facebook профил Снег денеска врнеше и…

Лековитите својства на калинката – супер храна за слабеење и против срцеви заболувања

Калинката е дефинитивно овошје чија популарност се зголемува во последниве години и заедно со аронијата, јагодите и малините се смета за супер храна, поради големите антиоксидативни дејства. Калинката е ниско дрво со црвени цветови, кое…

Најлесниот начин за подготoвка на слатко од дуњи

Секогаш е проблем кога треба да се чистат дуњите. А,слаткотo е тoлку вкусно. Ова е рецепт од мојата пријателка од Хрватска, а Радио Пела го споделува со вас. Лесна,  брза, едноставна и слатка подготовка на слатко од дуњи…