CSS Template
Категорија

Пелагонија

Прилеп: Нови 2 позитивни случаи од Ковид 19, еден лекар, Гентерм привремено се затвора

Рекордни 53 нови случаи потврдени позитивни на Ковид - 19 во изминатото деноноќие во Македонија, при што вкупната бројка на дијагностицирани изнесува 483 лица. Од ново дијагностицираните во Прилеп се 2 нови случаи. Општина Прилеп излезе со…

Прилепчанец заболен од КОВИД 19 јавно го откри својот идентитет за да спаси други луѓе

Самосвеста на овој голем човек може да спаси најмалку 10 тина луѓе од пандемијата која го зафати и Прилеп. Прилепчанецот Рубин Лефтер, вчера , на својaта Facebook страна, јавно откри дека е заболен од  КОВИД 19 ,со единствена цел да спаси…

Крушево се штити од коронавирусот

Општина Крушево донира околу 300 визири во здравствениот дом во Крушево, кои ги изработија неколку волонтери и ентузијасти од Крушево. Заштитни маски, визери  добија и итната медицинска помош, лабораторија, сите приватни ординации во  …

Kоја заштита е потребна на тутунскиот расад од снег и мраз ?

Во Пелагонија, каде расадопроизводството е веќе во напредна фаза, снегот и евентуалниот мраз може да предизвикаат штети кај тутунските леи во зависност од тоа во кој степен од развој тие се наоѓаат. Прилепско, наврнаа од 30 до 40 см снег,…

Крушевските села се дезинфицираат

Во најголемиот дел од населените места во Oпштина Крушево, со поддршка на локалното население е извршена дезинфекција. Опфатени се селата Белушино со училиштето;. Борино, училиштето и џамијата; Саждево, џамијата и училиштето; Јакреново;…

Два пункта за тестирање на Ковид 19 во Прилеп

Здравствен дом Прилеп согласно препораките од Министерството за здравство веќе спроведе неколку постапки за справување со пандемијата со Ковид 19, а наредниве денови се очекуваат и новини во работата на медициските тимови од оваа…

Се дезинфицира секој автомобил за влез во Прилеп, прилепските улици…

На влезовите од Прилеп во  функција се ставени автоматски апарати за дезинфекција на возилата кои влегуваат во Прилеп. Автоматските прскалки кои се поставени на сите 4 влезови во градот, користат специјално дезинфекционо средство и работат…

Новозаболени две возрасни лица од Прилеп на 73 год. и 74 год.

Денес , 28.03.2020 год. во Прилеп имаме потврдено уште два нови случаи на COVID 19, што значи вкупно 8 лица.  Станува збор за лица од машки и женски пол, на возраст од 73год. и 74 год. „И двајцата биле во контакт со првите два…

Соопштение од денешниот состанок на Општинскиот штаб за управување со кризи

Општинскиот штаб за управување со кризи донесе одлука, сите оперативни планови на локалните и државните институции на територијата на општина Прилеп, да бидат преточени во соодветни процедури за работа во услови на евентуална прогресија на…

Поставени „речни корита“ со течност за дезинфекција на сите возила од другите градови во Прилеп

Во деновите од викендот повторно ќе бидат дезинфицирани главните и споредните улици, а на влезовите во градот ќе бидат поставени таканаречени „речни корита“, со течност за дезинфекција на сите возила кои од другите градови доаѓаат во Прилеп…