CSS Template
Категорија

Крушево

Хрватски тур оператори се интересираат за Крушево

Крушево утре (сабота 11-ти мај) ќе го посетат тур оператори и новинари од Хрватска. Целта е промоција на општина Крушево преку хрватските медиум. Тур операторите и новинарите ќе се сретнат со претставници од угостителскиот сектор, ќе…

Крушево со нова опрема за заштита од пожари

ТПЕ (Територијалната противпожарна единица) на Крушево доби нова опрема. Новата опрема ќе ја замени старата и истрошена, која беше минимално надградена во текот на минатата година и со тоа единицата на  ТПЕ - Крушево, станува целосно…

Локалитетот Крушевско езеро инфраструктурно ќе се доуредува

Со средства во висина од 28 милиони денари од Агенцијата на поддршка во земјоделството и руралниот развој ќе се уредува зоната околу Крушевското езеро, а ќе се изработат и урбанистички планови за населените места. „Проектот за линиска…

Крушево ќе го развива авантуристичкиот туризам со поддршка на ЕУ

Општина Крушево, е дел од Проектот локална и регионална конкурентност, под-проект „Кругот на адреналинот – развој на авантуристички туризам во Крушево“, програма ИПА 2 на ЕУ. Општината во соработка со Светска Банка и канцеларијата на…

Злато за учениците од Крушево на натпреварот по кулинарство

Златен медал  освоија  учениците од СОУ „Наум Наумовски Борче“ Крушево, Давид Трајкоски и Бојан Седлоски на меѓународниот натпревар за гастрономија во Хрватска. СОУ „Наум Наумовски Борче“ Крушево, пак, го освои второто место,  во…

Заеднички иницијативи на Општина Крушево и Францускиот институт

На 7-ми јуни Општина Крушево, СОУ „Наум Наумовски Борче“, ООУ „Никола Карев“, ЈП „Комуна“ во соработка со Институтот, МАНУ, „Гоу Грин“ (Go Green) и Амбасадата на Швајцарија ќе организираат голема акција за чистење од пластика, на три пункта…

Средства има за изградба на патот Борино – Житоше

Финансирањето на проектот доаѓа на предлог на Министерството за локална самоуправа, на претходна апликација на општина Долнени, а истиот ќе го реализира и општина Крушево во соработка со општина Долнени и Центарот за развој на пелагонискиот…

Пролетен меѓународен куп Крушево 2019

Пелгониското небо, идниот месец ќе биде преплавено со „летачи“ кои ќе уживаат во убавините на Крушево и Пелагонија. Под наслов „Пролетен меѓународен куп Крушево 2019“ од 26.мај.2019 до 01.јуни 2019г, на Мечкин камен во Крушево ќе се одржи…

Водоводна мрежа во с.Саждево, од денеска приклучоци на домаќинства

ЈП „Комуна“ Крушево ги заврши активностите во спроведување на крак од водоводна мрежа во должина од 300м, и ќе започне со спроведување приклучоци, на овој крак, на домаќинства и изрши санација на постарата линија на која ќе се приклучат…

(ФОТО) Како денот на шегата 1-ви Април го одбележа Крушево?!

100-тина маски продефилираа на градскиот плоштад во Крушево каде денеса во духот на шегата и смата 1- ви Април, се одржа традиционалниот прво априлски маскенбал , во организација на ООУ „Никола Карев“ Крушево и СОУ „Наум Наумовски Борче“, …