CSS Template
Категорија

Прилеп

Помош за изградба на црквата „Свети Наум“, џамијата во Тризла и на Победа, одлука на Советот на…

Советот на општина Прилеп ја одржа 32 та седница на која беа 74 точки на дневниот ред. Советниците одлучија да им се додели помош во износ од по 500 илјади денари за доизградба на црквата „Свети Наум“ и џамијата во населбата Тризла.…

Граѓански марш за 11 ти Октомври

По повод Денот на народното востание 11.Октомври, Општина Прилеп ја возобновува традицијата на организирање граѓански марш до Могилата на непобедените. Во рамките на Програмата за одбележување на 78 годишнината од почетокот на вооруженото…

ООУ „Страшо Пинџур“ Мало Коњари ги подобри условите за работа

И оваа учебна година, во континуитет се инвестира за поквалитетни услови за работа на учениците и наставниците во ООУ „Страшо Пинџур“ од с.Мало Коњари, централно училиште во кое настава посетуваат 148 ученици. Реконструкција на подовите,…

Прилеп дел од Генерално собрание на Меѓународната Асоцијација на градови носители на пораката за мир

Општина Прилеп, преставувана од градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски, беше дел од 30. Генерално собрание на Меѓународната Асоцијација на градови носители на пораката за мир, кое годинава се одржува во Сараево, Босна и Херцеговина, од…

Eфективна практична настава и подобри услови во СОУ „Орде Чопела“

Новата учебна година СОУ „Орде Чопела“ Прилеп ја започна подготвено со уредени училници, но и надворешна реконструкција и тоа партерно и хортикултурно уреден училишен двор, комплетно реконструирано кошаркарско игралиште. …

Прилепскиот совет го усвои ребалансот на буџетот

Советот на Општина Прилеп денеска на 31 та редовна седница го прекрои буџетот. Во однос на претходно, приходите на консолидираниот биланс се зголемуваат за 38, 46 мил. денари или 2,87 во однос на проектираните со Буџетот. Со измените и…

Во ООУ „Кочо Рацин“ стартуваше дневен престој за 30 тина ученици

Учениците кои имаат потреба од дополнително време исполнето со активности и продолжен престој во ООУ „Кочо Рацин“, поради работни обврски на нивните родители, од денеска ќе можат да го користат. Сместувачкиот капацитет е триесетина ученици.…

И ЈП за ПУП се закани со кривични пријави за наводни манипулации со јавноста од опозицијата при…

Новите градски автобуси на метан и натаму се во центарот на интересот во Прилеп. По најавата дека „доколку Јавното обвинителство не се одважи по допрен глас да го истражи случајот, опозициската ВМРО ДПМНЕ ќе покрене постапка од нивна страна…

ОК на ВМРО ДПМНЕ Прилеп: набавката на автобусите доправа ќе се чешла!

Посетата на премиерот Зоран Заев на Прилеп и Пелагонискиот регион, промоцијата на новите градски автобуси, беше повод за прес конференција на претседател ОК на ВМРО ДПМНЕ Прилеп, Петар Ристески. Прес конференцијата во целост ја…

Викендов, бесплатно возење за промоција на новите градски автобуси во Прилеп

Прилепскиот градски превоз се поднови. Од викендов во погон ќе бидат ставени четирите нови еко - автобуси на метан, кои што двата дена (сабота и недела) бесплатно ќе ги превезуваат граѓаните. Промоцијата според најавата на градоначалникот…