CSS Template
Категорија

Радио емисии

Тоше има само ден на раѓање – 25 ти јануари (АУДИО)

Крушево и Македонија во знакот на најголемата ѕвезда, легенда, хуманист. Емоции, љубов, почит за Тоше Проески. Младите водители Христијан Пусоски, Михаела Петреска, Сотир Маркоски и Марија Николоска во целост ја посветија емисијата „Од…

Платнените торби се враќаат на „голема врата“

Пластичните кеси нема да бидат бесплатни и ќе се продаваат најмалку за 10 денари. Ова се предвидува со измените на неколкуте закони за управување за отпад во кој се допрецизира производството и дистрибуцијата на кесите за пазарење, што…

Прилеп во духот на хуманоста ќе ја чествува градската слава

Свети Никола градската слава на Прилеп годинава по 14-ти пат прилепчани ќе се одбележува во духот на традицијата и хуманоста. Женските здруженија веќе започнаа со работа, сармите се подготвуваат. И годинава вкусната посна трпеза ќе биде во…

Советот на општина Прилеп ја одржа 36 тата итна седница

Советниците расправаа по 7 точки од дневниот ред кои се однесуваа на прашања од областа на комуналното уредување, како и за одлуки поврзани со финансиското работење на јавните претпријатија и училиштата. Членовите на општинскиот Совет ја…

Денеска да се потсетиме како превентивно да ја спречиме болеста дијабетес?!

Бесплатно мерење шеќер во крв, денеска , по повод „Светскиот дена на дијабетес“ 14-ти ноември организира „Лајонс клуб“ - Прилеп.  Пунктот ќе биде поставен кај градскиот саат, наспроти, Кафе „Чоше“,  во 12ч. Акцијата ќе се спроведува…

Помош за изградба на црквата „Свети Наум“, џамијата во Тризла и на Победа, одлука на Советот на…

Советот на општина Прилеп ја одржа 32 та седница на која беа 74 точки на дневниот ред. Советниците одлучија да им се додели помош во износ од по 500 илјади денари за доизградба на црквата „Свети Наум“ и џамијата во населбата Тризла.…

Фото-кампања „СОС Сакаме #СтрујаодСонце“

„Приклучи се и ти на СОС кампањата "Сакаме #СтрујаОдСонце" е насловот на капмањата на Здружението за одржлив развој и заштита на животната средина „Гоу Грин“, по повод Европската недела за одржлива енергија “EU Sustainable Energy Week” (од…

(видео и фото) Меѓународен ден на музеите и Европска ноќ на музеи

По повод Денот на музеите – 18 Мај и Европската ноќ на музеите, прилепскиот Завод и музеј, утре, в сабота, од 18,оо ч до 06,оо ч., недела наутро, ќе ги отвори вратите на музеите и галериите во Прилеп за сите посетители. …

Стоп за насилството врз жените (ВИДЕО)

Кои се акциите за родово базираното насилство кај Роми и други маргинализирани групи? Како може да се делува против родовото насилство? Кои се превентивните мерки и активности за директна поддршка? Каде можат да се обратат жените и…

Попреченоста е прашање на перцепција

Месец април е посветен за подигање на свеста за аутизмот и за лицата со попреченост. „Попреченоста е прашање на перцепција“ дали поддршката од заедницата е доволна за лицата со одредени здравствени проблеми.  Како образовниот систем се…