CSS Template
Категорија

Вести

Промоција на книгата „Односите со јавноста, социјалните медиуми и јавното мислење“ од Каролина…

Книгата ќе биде промовирана утревечер, 16 ти септември, во 19 часот, на летната сцена на Центарот за култура во Прилеп. „Односите со јавноста, социјалните медиуми и јавното мислење“ е првенче на Каролина Мицевска, новинар, вработена во НУЦК…

Комфи Ангел воведува нови, поригорозни, правила и мерки за ковид – заштита на вработените

Поради сериозноста на ситуацијата со КОВИД 19 и „опуштеноста“ на населението, (како пандемијата да е веќе минато), компанијата Комфи Ангел - Прилеп, со цел да ги заштити своите работници од пандемијата, од денеска воведува нови мерки,…

За прв пат производите на Витаминка на пазарот во Јапонија

Витаминка го реализира првиот директен извоз во Јапонија. Пласманот на производите на Витаминка на јапонскиот пазар следи по детално направено истражување на локалните пазарни специфики, присутната конкуренцијата и прехранбените навики и…

Водата совесно да се користи, апелира ЈКП Водовод и канализација Прилеп

Променливиот доток на вода од Регионалниот водовод „Студенчица“, како и  екстремната потрошувачка од страна на граѓаните, се причините поради кои од денеска во водоснабдителниот систем во Прилеп да се пуштаат во функција  градските бунари …

За Дневните центри за деца со посебни потреби сеуште нема одлука кога ќе почнат со работа

Додека детските градинки се отворија за децата, училиштата се подготуваат да ги отворат своите врати за учениците, децата со посебни потреби остануват дома. Родителите бараат нивните деца да им се вратат на активностите во Дневните…

„Инстант семејства – мултипликација на љубовта“, изложба на фотографии на Роберт Јанкулоски

Во ликовната галерија на ЦК “Марко Цепенков“ во Прилеп, утре 11 ти септември од 20 часот ќе биде отворена изложба на фотографии насловена како „Инстант семејства – мултипликација на љубовта“ од прилепчанецот Роберт Јанкулоски . Пред…

Две минимални плати недоволни ни за основните потреби

33.538 денари е вредноста на синдикалната минимална потрошувачка  кошница, за едно четиричлено семејство, за август годинава. Тоа биле потребите на едно домаќинство за храна, пијалаци, домување, хигиена, превоз, облека, обувки… Од…

Започнаа со работа прилепските градинки

Со почитување на сите протоколи, неопходни контроли на телесната температура при влезот, како и со обезбедени хигиено – здравствени предуслови во објектите, започнаа со работа прилепските детски градинки „Наша иднина“. Денеска воспитно…

Дневен корона биланс: повеќемина оздравеле, од колку што се новозаболени во општина Прилеп

Општина Прилеп за изминатато деноноќие бележи поголем број случаи на оздравени, од колку што се новозаболени лица од Ковид 19. Според информациите од Центарот за јавно здравје, денеска во општината има 5 нови случаи на коронавирус, а 7 лица…

Прилепчанецот Иван Јованоски, дел од бронзениот тим на Македонија на Европската јуниорска олимпијада…

Дека земјава има песпективни, талентирани информатичари покажа 4-тата по ред Европска јуниорска олимпијада по информатика (ЕЈОИ 2020), која од 2 до 6 септември се одржа како онлајн натпревар во Грузија, а македонската екипа освои бронзена…