CSS Template
Категорија

Образование

Основците од Прилеп се натпреваруваа во краснопис

Во соработка со основните училишта од општината ЈОУ ГБ „Борка Талески“- Прилеп, реализираше новогодишен конкурс на тема „Краснопис“. Натпреварот се одржа во просториите на библиотеката во Прилеп. Учество зедоа 40 основци во две категории:…

Голема порака од малите спортски игри со рециклирани тутунски материјали!

Во големата спортска сала на ООУ„Манчу Матак“- Кривогаштани за прв пат денеска се одиграа мали спортски игри со реквизити изработени од рециклирани тутунски материјали. Учениците со своите наставници по физичко образование заедно другаруваа…

Новоопремен информатички кабинет во медицинското училиште во Прилеп

Учениците од СОУ “Ѓорче Петров“-Прилеп добија новоопремен кабинет за одржување на наставата по информатика,  и, велат „веќе се е поинаку “ за полесно одвивање и следење на наставната програма по предметот информатика .  „Нови…

Ученици од 3 општини ќе се натпреваруваат за творби од рециклирани материјали

Во тек е конкурсот за изработка на уметнички дела/творби од рециклирачки отпад за сите деца на возраст од 6 до 14 години, од општинските основните училишта ООУ„Страшо Пинџур“ Мало Коњари од Општина Прилеп и ООУ„Никола Карев“ од Општина…

На “Утринска ѕвезда„ глумеа, пееа, ги „собраа“ наградите, и, гордо си заминаа!

Четири награди, за глумење и пеење! Ја воодушевија публиката,  добија огромни аплаузи, и награди од стручното жири ,па и среќни се вратија дома, горди на својот успех, и,  со право! Такво беше учеството на учениците од СОУ „Наум Наумоски –…

Во „Ноември – месец на науката“ втора награда по географија за гимназијалката Марија Карбеска

Во рамките на манифестацијата,  „Ноември - месец на науката“, кој  е во  организрација на повеќе научни друштва и сојузи, со цел популаризација на природните науки, а учество зедоа и ученици од средните училишта од Прилеп. Во натпревар…

ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп се закити со 5 награди за само една недела

Учениците и нивните ментори од ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп освоија 5 вредни награди за само една недела. Учениците се натпреваруваа во повеќе области меѓу кои спортот, францускиот јазик рецитирањето,библиотекарството и креативноста и со…

Пијано маратон на учениците од ОМУ „Ордан Михајлоски Оцка“ Прилеп

Tрадиционалниот пијано маратон на кој настапија ученици од Основното музичко училиште „Ордан Михајлоски Оцка“ Прилеп се одржа денеска vо преполниот изложбен салон во Центарот за култура „Марко Цепенков“. Над 30 учесници го покажаа својот…

Посета и дружба со старите лица на учениците од ООУ „Гоце Делчев“

Вака, беше денеска во домот на стари лица „Киро Крстески Платник“, веслео и распеано.Учениците петтоодделенци, во група од 70 тина  од ООУ „Гоце Делечев“- Прилеп ,  ги посетија и се дружеа со  старите лица , штетници од домот за стари…

Признанија и награди од Општината за првенците на генерацијата од прилепските средни училишта

Првенците на генерацијата 2015-2019 година, од петте средни училишта од општина Прилеп: Николче Мојсоски од СОУ „Ѓорче Петров“, Ана Ѓорѓиоска од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“, Христина Нунеска од СОУ „Кузман Јосифоски-Питу“, Хари Димески од…