CSS Template

(фото) Се проширува локалниот пат Тополчани – Канатларци

244
Avtokontrol1

Се проширува патиниот правец Тополчани – Канатларци . Градежните активности веќе се започнати, со цел локалниот патот Тополчани – Канатларци да добие на шири и да им овозможи на моторните возила да се разминуваат, за подобро инфраструктурно поврзување на двете поголеми населени места чии жители секојдненво го користат овој локален пат за меѓусебно поврзување.

На локалниот пат, Тополчани – Канатларци пред неколку години му беше направена реконструкција  во  должина 6 км. Но, жителите информираат дека причина високите банкини се причина за тешко разминување на две возила, и за сообрајќани незгоди и  повеќе пати апелирале до надлежните патото да се прошири .

 

 

 

semm
Vivafarm
Semafor
Farma Dolneni
seishin