CSS Template

Несторовски со донација од 2000 евра за прилепската болница

Нестороски за својот град Прилеп

268
Avtokontrol1

Напаѓачот на Удинезе Илија Несторовски, ќе донира 2.000 евра за прилепската општата болница „ Борка Талески“.Со овој хуман гест прилепскиот фудбалски бисер ја покажа својата големина и надвор од терените.

„Како и сите и јас во овие денови сум загрижен.Но,сигурен сум дека сите заедно сме посилни и ќе победиме во оваа битка.Моето семејство е далеку,ми недостасуваат сопругата и децата.Се надевам дека наскоро ќе се вратам и ќе бидеме заедно.Ве молам да останете дома и да се придржувате на препораките на здравствените власти за доброто на сите. Ако го сториме тоа,можеме да спасиме многу луѓе“, истакна Несторовски.

Несторовски како повеќекратен спортист на Прилеп и во овие тешки денови уште еднаш ја покажа својата хумана страна да им помогне на своите сограѓани.

 

semm
Semafor
Farma Dolneni
seishin
Vivafarm