CSS Template
Ознака

иконостас

Иконостасот во црквата “Св. Благовештение “ се распаѓа, а „тие“ водат битка за докажување кој повеќе…

По објава на медиумите и изјавата на Митрополитот Преспанско Пелагониски, Петар дека иконостасот во црквата Св. Благовештение се распаѓа и дека државата, општеството и нацијата немаа слух за тоа, црквата „Св Блаогвештение„ изградена 1838…