CSS Template
Ознака

коронавирус

Крушево во борба против коронавирусот

Крушево  започна со дезинфекција на неколку институции : СОУ „Наум Наумовски Борче“ Крушево, ООУ „Никола Карев“, ЈОУГД „Гонча Туфа“, Фондот за здравство во Крушево, Агенција за вработување и локална самоуправа. Оваа активност е  дел…

Нема докази дека добитокот и домашните миленици можат да го пренесат COVID-19 на луѓето

Засега ,нема докази за докази дека животните (добиток и домашни миленици) можат го шират коронавирусот и нема потреба за преземање на мерки што можат да ја загрозат благосостојбата на животните. Наместо тоа, Организацијата за храна и…