CSS Template
Ознака

крушево

Се гради фекалната канализација во с.Норово и се доуредува спортската сала во Крушево

По краткиот застој на работите како последица на пандемијата со коронавирусот,продолжуваат активностите во с. Норово за изградба на фекална канализација . „Овој проект ќе го завршиме за многу брзо. Истовремено, мерките се почитуваат и…

Крушево продолжува со асфалатирањето на патиштата – Министерот за траснспорт и врски потврди…

Викендов во општина Крушево  се интензивираа работите за асфалтирање на патот до Крушевско Езеро и се спроведува акција за чистење. Асфалтирањето на патот започна во 2019 година, но заради временските услови по кратка пауза повторно се…

Крушево во борба против коронавирусот

Крушево  започна со дезинфекција на неколку институции : СОУ „Наум Наумовски Борче“ Крушево, ООУ „Никола Карев“, ЈОУГД „Гонча Туфа“, Фондот за здравство во Крушево, Агенција за вработување и локална самоуправа. Оваа активност е  дел…

Крушево и Пелагонија на дланка, за да ја „убиете корона мислата„ за момент

Полетувалиштето на Мечкин камен! Убав сончев ден и Пелагонија на дланка. За  момент се наврајќаме на убавината и дарот од природата , за да, за момент, ја „убиеме корона мислата„ кои не опкружува. И,  да се потсетиме, колку нам, ваквата…

Селото Пресил очекува канализација

Ќе се гради канализација во населено место Пресил, Општина Крушево, со  средства од Европска инвестициона банка,.  Советот на општина Крушево донесе одлука за аплицирање до Министерството за транспорт и врски, за проект „Водоснабдување и…

Ќе се реконструира полетиштето за параглајдерство на Мечкин Камен

Општина Крушево ќе го реконструира полетиште за параглајдерство на Мечкин Камен и ќе изгради објект за следење на натпреварите, канцелариски простор за учесниците и други содржини кои се потребни за овој спорт. Оваа барањето, на општина…

Кој каде ќе оди за Илинден ?!

Премиерот Зоран Заев, како  претседателот на Владата , ќе биде  во Крушево со своја делегација и со дел од политичкиот државен кор, каде, ќе се одржи централна манифестација на Мечкин Камен, по повод националниот празник 2 Август , Илинден,…

Крушево во чест на Васил Иљоски направи манифестација за паметење

Викендот што измина, (31-ви мај и 1-ви јуни,) во Крушево  се одржа драмскиот фестивал „Вечери на Васил Иљоски“ со промоција на брошурата „Крушевчанецот Васил Иљоски“, наградување на 3 најдобри есеи за животот и делото на авторот и настап на…

(Фото) Крушевските матуранти синоќа прославија матура, а напладнe го oдиграа танцот „Квадрил”

Крушевски матуранти од СОУ “Наум Наумоски Борче“  учествуваат на традиционалната матурска парада, која годинава  се одржа вчера (17 - ти) мај.  Матурантите од Крушево, заедно со нивните врсници од другите македонски градови и…

Во Крушево се’ повеќе гости – Интервју со градоначалникот на Крушево, Томе Христоски

Крушево забележува тренд на зголемен број посетители. Но,што нуди Крушево за туристите? Зошто туристите би го посетиле овој град сместен во падините на Бушева планина? Кои интересни содржини може да ги очекуваат посетителите ова лето?…