CSS Template
Ознака

Победа 1960

НА КЛУПАТА НА ПОБЕДА ПРЕД 60 ГОДИНИ СЕДНАЛ СЛАВНИОТ МОША МАРЈАНОВИЌ!

Верувале или не, легендарниот Благоје Марјановиќ – Моша, да, оној Моша од филмот “Монтевидео“, седнал на клупата на Победа пред 60 години. Од Торино и Катанија, правец во Прилеп, под “Маркови Кули“! Летото во 1960 година, значи пред 60…