CSS Template
Ознака

театар нов

69 години постоење на “Војдан Чернодрински “- Прилеп,во исчекување на нова театарска куќа и подобри…

Со претставата „Пиреј“ од Петре М. Андреевски во режија на Љупчо Ѓоргиевски, вечер од 19:30 часот, прилепскиот народен театар „Војдан Чернодрински“ ќе ја одбележи 69- годишнината од постоењето. Точно на денешен ден 1950 година е одиграна…