CSS Template
Ознака

Водици

Фрлањето на крстотот во населените места низ фотографија

Богојавленскиот водосвет, односно чинот на положување на крстот во водите беше извршен и во петнаесетина населени места на територијата на општина Прилеп: Селце, Витолиште, Мало Коњари, Големо Коњари, Кадино село, Ново Лагово, Штавица,…