CSS Template

Започнаа градежните работи на „црната точка“ од патот Прилеп – Крушево

233
Avtokontrol1

Денеска започна со изведување градежни активности за подобрување на делот од регионален пат Р1306, Мало Коњари, делница Прилеп – Крушево, црна точка која изминативе години беше причина за голем број на сообраќајни несреќи.

Сообраќајот се одвива по една коловозна лента во должина од стотина метри, на местото од најризичната кривина непосредно пред влезот во Прилеп. Како што информираа од АМСМ промената на сообраќајниот режим ќе трае до 8 ми ноември, или до завршување на градежните активности.

semm
Vivafarm
Farma Dolneni