CSS Template

Забрана на Плетвар и Ќафасан за тешки товарни возила

93

На планинскиот премин Плетвар има забрана за тешки товарни возила.

Поради врнежи од снег и ниски температури на патниот правец Струга – Г.П. Ќафасан од 17 часот е воведена забрана за сообраќај на тешките товарни возила.

За останатите видови на возила, како што соопштуваат од Македонија пат, се препорачува задолжително носење зимска опрема во возилата и нејзина употреба ако условите на патот тоа го бараат.


semm
Vivafarm
Turtel
Farma Dolneni