CSS Template

Минатата седмица од последици на коронавирусот починале 18 лица

64

Од Центарот за јавно здравје – Прилеп информираат дека изминатата седмица, во периодот од 29 март до 4 април 2021 година, во општина Прилеп имало 372 нови случаи на Ковид-19.

Од последици на коронавирусот починале 18 лица.

Бројот на активни случаи изнесува 1.099, од кои 141 лице се наоѓа на болничко лекување;

Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 7.304.

Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починалe 345 лицa.  


semm
Farma Dolneni
Vivafarm