ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

Можност да се ослободите од непотребните габаритни предмети во вашиот дом

276

По повод денот на пролетта 20 и 21 март ЈКП,, Комуналец’’- Прилеп организира акција за чистење за собирање на отпад, кој не може да се подигне со редовната линија за собирање на комунален отпад. За таа цел на 12 пунктови низа градот ќе бидат поставени контејнери од 5м3, во кои граѓаните ќе имаат можност да одложуваат отпад кој не може да се подигне со редовната линија за подигање на комунален отпад. Контејнерите ќе бидат поставени на 20 и 21 март, 2023 година ( понеделник и вторник) , а граѓаните ќе имаа ја искористат можноста и да се ослободат од различни видови на отпад како непотребни предмети, покуќнина и др.

ЛОКАЦИИ КАДЕ ЌЕ БИДАТ ПОСТАВЕНИ КОНТЕЈНЕРИТЕ од 5м3:

 1. Населба Варош – кај амфитеатарот од спротивната страна на контејнерите
 2. Населба Точила 2 – паркинг кај пазарчето – пункт контејнери
 3. Населба Тризла – кај џамијата , слободен простор дрвосечачи
 4. Типска населба и згради кај поранешна зоолошка – покрај Дабнички канал
 5. Населба Рид – ул,, 5- та Прилепска’’ – на крајот од улицата
 6. Населба Рид – од спротивната страна на паркот кај Шиткачот
 7. Населба Тапани- слободен простор пред паркот
 8. Населба Димо Наредникот – паркинг пред спортско игралиште
 9. Ул,, Александар Македонски’’, паркинг пред фабрика 11 Октомври.
 10. Населба Жабино мааало – слободен простор, одспротива на паркот.
 11. Населба Бончејца – слободен простор помеѓу зградите
 12. Центар – слободен неурбанизиран дел наспроти Палма шоп.
Vivafarm
Comments
Вчитување...

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе