ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

На отворениот ден во СОУ „Орде Чопела“ Прилеп голем интерес за сите струки

589

Во дворот на училиштето вриеше како во кошница! Деветтоодделенци од Прилеп и од соседните општини Долнени и Кривогаштани, денеска беа во посета на СОУ Орде Чопела Прилеп и се запознаа кои можности  ги нуди ова стручно училиште преку дуалното образование и професионалната надоградба на учениците за поедини струки и занимања.

Во кругот на училиштетото, кое прераснува во модерен стручен кампус за барани занаети и занимања, на повеќе штандови преку разговори со професорите и со учениците, идните средношколци се интересираа за секторите:

– Здравствено социјална заштита, Медицинско лабораториски – санитарен техничар: 34 ученици, една паралелка;

– Лични услуги – Техничар за очна оптика: 34 ученици, една паралелка ; 

– Хемија и технологија со две дуални паралелки 83 ученици, 3 паралелки: Прехранбен техничар дуална паралелка 25 ученици (соработка со бизнис сектор), техничар за заштита на животна средина/хемиски лабораториски техничар 34 ученици, пекар/месопреработувач, дуална паралелка 25 уечници (соработка со бизнис сектор);

– Земјоделство, рибарство и ветеринарство, 93 ученици 3 паралелки: техничар за агроменаџмент 1 паралелка, 34 ученици, техничар за ветеринарна медицина/техничар за фитомедицина 1 паралелка, 34 ученици, агротехничар за традиционално органоско производство дуална паралелка (соработка со бизнис сектор) 1 паралелка 25 ученици;

– Градежништво и геодезија: геодетски/градежен техничар/архитектонски техничар 1 паралелка 34 ученици

 

Vivafarm
Comments
Вчитување...

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе