ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

Прилепските фирми П.И Витаминка и Тутунски Комбинат со позитивни финансиски резултати за 2022 година. А, Мермерен комбинат официјално има нов споственик

917

П.И “Витаминка” АД Прилеп за периодот Јануари – Декември 2022 година оствари нето добивка на износ од 29.478 илјади денари. Остварените единечни вкупни приходи за 2022 година изнесуваат 3.899.389 илјади денари и во споредба со остварените во 2021 година бележат пораст од 27 %. Во структурата на вкупните приходи најголемо учество, 98%, имаат приходите остварени од продажба на производи и услуги од основна дејност, кои во споредба со остварените во 2021 година за извештајниот период бележат пораст од 26%.пишува Денар https://denar.mk/282535/biznis/vittaminka-ad-prilep-ostvari-pozitivni-finansiski-rezultati

Финансискиот резултат на Тутунски комбинат АД Прилеп за периодот 01.01.2022 – 31.12.2022 година покажува добивка во износ од 140.103 илјади денари, информираат од Друштвото преку – Македонска берза информираа Е-Магазин . Споредбено со претходната 2021 година во истиот период  Тутунски комбинат има позитивен финасиски резултатит од 138.614 илијади денари пред одночувањето,односно добивка по  оданаочување од 134 ,707 денари.https://emagazin.mk/tutunski-kombinat-prilep-lani-so-dobivka/

Мермерен Комбинат АД Прилеп, преку Маедонска бераз информира дека има официјално и нов сопственик-пишива Е – Берзаhttps://emagazin.mk/mermeren-kombinat-i-ofici-alno-ima-nov-sopstvenik/

Vivafarm
Comments
Вчитување...

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе