CSS Template

Прилеп поставува модуларна болница за Ковид-19

397
Avtokontrol1

Во Прилеп, во кругот на градската билница, во тек е постаувањето на модуларната Ковид болница. Се уште не се знае кога  ќе биде готова, а има капацитет за 32 пациенти. Болница ќе биде наменета исклучиво за Ковид пациенти.

„Целта е одделенијата да се ослободат од Ковид пациенти, и да започнат да функционираат нормално .“ вели Драган Богоески, директор на  Општа болница Прилеп.

Во моментов во Прилеп има само 35 лежечки ковид пациенти. Во болницата се примени и нови 12 општи лекари и 10 медицински сестри, но се уште не се знае дали тој кадар ќе биде наменет за работа во модуларната болница.


semm
Turtel
Farma Dolneni
Vivafarm