ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

Проданоски: изнесените обвинувања за Советот на Општина Прилеп се неосновани!

508

Претседателот на Совет на Општина Прилеп, Дејан Проданоски во реакција по повод изнесениот револт од прилепската градежна компанија Инжинеринг Теракота по повод вчера одржаната 18 та редовна седница на Советот:

 Согласно член 39 од Закон за локалната самоуправа и член 42 и 43 од Деловникот за работа на Советот на Општина Прилеп, седницата на Советот ја свикува претседателот на Советот, со Решение во кое се дефинираат денот, часот и местото на одржување на седницата на Советот и истото се објавува најдоцна 7 дена пред денот на одржувањето на седницата. Предлогот за дневен ред и материјалите по прашањата што се предмет на расправа им се доставуваат на членовите на Советот најдоцна 3 (три) дена пред денот определен за одржување на седницата на Советот.

Материјалите за точките беа доставени непосредно, 26 минути пред одржување на седницата на соодветното работно тело, а еден ден пред почетокот на седницата на Совет. Забелешки за можна повреда на деловникот за работа до мене како претседател на Совет стигнаа од сите координатори на советнички групи . Со цел да имаат простор детално да ги разгледаат материјалите согласно член 58 од деловникот за работа сите заедно на координативен состанок одлучивме точките кои не беа доставени во законскиот рок, меѓу кои имаше и точки од други предлагачи (не станува збор само за урбанизам) истите да ги вратиме на работните тела и да бидат разгледани во законски предвидената процедура. Советот на Општина Прилеп и претседателот на Советот, работат и ќе продолжат да работат одговорно и транспарентно, согласно правната регулатива, во интерес на сите граѓани, се вели во реакцијата од претседателот на Советот на Општина Прилеп, Дејан Проданоски.

Активностите се дел од проектот „Поддршка на изборни реформи” на Владата на Швајцарија, имплементиран од Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС). Искажаните ставови, мислења и содржини на овие активности не мора да ги отсликуваат ставовите на донаторот, проектот или имплементаторот #CHinMK

Vivafarm
Comments
Вчитување...

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе