CSS Template

Ристески: Кој е вмешан во криминалот со дрога од раководството на СДСМ ?!

73
Avtokontrol1

Со реакција до јавноста денеска се обрати на прес конференција и пратеникот од редовите на ВМРО ДПМНЕ од Прилеп, Петар Ристески, на која тој упати обвинувања и побара одговори од пратеникот и претседател на ОО на СДСМ Прилеп, Миле Талевски. Ја пренесуваме во целост:

„ Денес ни е совршено јасно зошто Талески излегува и го брани картелот Заеви, заради тоа што тој е во друштво со Чипсио и како второ заради што тој лично учествуваше во поставувањето на Чипсио за командир на ПС Прилеп.

Миле Талески треба да им одговори на прилепчани кој се е вмешан во криминалот со дрога од раководството на СДСМ?! Миле Талески е најодговорен бидејќи во време кога тој беше претседател на Советот во општина Прилеп е назначен Чипсио за командир на прилепската станица.

Јавноста беше сведок за десетиците слики на Миле Талески заедно со веќе уапсениот командир како седат на софра и во добро друштво. Исто така со уапсениот командит слики и дружби има и градоначалникот на Прилеп – Јовановски.

Заради овие причини, јасно е зошто Миле Талески излегува и го брани криминалот кој царува во Прилеп. Миле Талески заедно со Јовановски најмалку што можат да направат е да понесат морална одговорност и веднаш да се повлечат од функциите. Јасно е дека позади целиот криминал кој се случува во Прилеп стојат овие лица кој денес се најгласни.“


semm
Farma Dolneni
Vivafarm