CSS Template

Седмица со нови 274 сличаи на КОВИД 19, а 11 починати

208

Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 15 до 21 февруари 2021 година, во општина Прилеп имало 274 нови случаи на Ковид-19.

Од последици на коронавирусот починале 11 лица. Бројот на активни случаи изнесува 473. 59 лицa се наоѓаат на болничко, 367 на домашно лекување, а 47 се лекуваат во дневната болница;

Во домашна изолација и самоизолација се наоѓаат 321 лица. Од почетокот на пандемијата вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 5.116, а од вирусот починале 254 лица. 


semm
Turtel
Farma Dolneni
Vivafarm