CSS Template

Се реконструира главната сообрајќаница во Крушево

37

Започна реконструкцијата на главната сообрајќаница во Крушево, позната како главна транзитна улица. Нови асфалт ќе се поставува од спомен куќата на Тоше Проевски до влезот на Крушево. Неодамана градоначалникот на Крушево, Томе Христоски, на својот фејсбук профил ги праша граѓаните “дали само да се санираат ударните дупки на оваа главна транзитна сообрајќаницаили таа целосно да се реконструира„. Се чини дека повеќето од граѓаните посакаа оваа улица комплетно да се реконстуира, па деновиве започна нејзината реконстуркцијата.

Нов асфалт од спомен куќа „Тодор Проески“ до влезот на Крушево. Аирлија!

Posted by Томе Христоски on Среда, 12 мај 2021

Воедно Крушево започнав со уредувањето и на патиштата до скијачките терени. Деновиве започна и поставување на гребен асфалт на обиколницата која води од чешма на АРМ до скијачките терени.


semm
Farma Dolneni
Vivafarm