ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

Советот на Општина Прилеп утре ќе ја одржи 27 та седница

89

Советот на Општина Прилеп, утре,среда, 31.05.2023 година со почеток во 12:00 часот ќе ја одржи редовна 27-ма седница. Пред советниците се 11 точки на дневниот ред за предлог одлуки кои се однесуваат од различни сфери на работата на локалната самоуправа и јавните претпријатија во општината. Советот ќе одлучува за измена и дополнување на Одлуката за утврдување на висината на стапката на данок на имот на земјоделско земјиште кое не се користи за земјоделско производство.

И оваа година Општина Прилеп ќе распишува јавен повик за субвенционирање на дел од трошоците за набавка на велосипеди, а советниците ќе го определуваат максималниот износ за доделување на поединечна субвенција/надомест на дел од трошоците.

Од работата на јавните претпријатија ќе се утврдуваат предлог одлуките за согласност за тримесечните извештаи за финансиското работење на ЈКП ,,Водовод и канализација“, на ЈКП ,,Комуналец “,ЈКП ,,Пазари“, ЈОУ Дом за стари лица ,,Киро Крстески’’ Платник-Прилеп, установа која со предлог решение треба да бидат именувани членови на Органот за надзор.

Советниците на утрешната седница ќе одлучуваат по предлог-Решение за измена и дополнување на Решението за формирање на комисија за статут и прописи. Доколку советниците дадат зелено светло на 27 та седница, 30 деца Роми што се во социјален ризик, на возраст од три до шест години за учебната 2022-2023 година, во рамките на проектот ,, Инклузија на деца Роми во предучилишно образование во ЈОУДГ ,,Наша иднина ‘’-Прилеп, ќе бидат ослободени од партиципација.

Vivafarm
Comments
Вчитување...

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе