CSS Template

Состојбата се стабилизира – се затвораат дел од Ковид центрите во Прилеп

297
Avtokontrol1

„Сосотјбата во Прилеп со КОВИД-19 се стабилизира.!„ ,ова денеска го изјави директорот на ЈЗУ Општа Болница „Борка Талески„-Прилеп, Кети Смилеска, која најави затворање на дел од четирите ковид центрите смесетни во болничките одделенија. Од денеска се затвора ковид центарот во Гинеколошкото одделние, а во петок ковид центарот во Очното оделнието, најави таа.

„Во болницата има 48 хоспиталзирани лица заболени од ковид 19 , а имаме 88 слбодни места. Тоа ни овозможи да ги ослободуваме болничките одделнија адаптирани како ковид центри, и овие одделнија да почнат нормално да функционираа за редовните здравствени проблеми кои ги имаат пациентите„-истакна таа

Дека бројот на заразени од ковид 19 се намалува потврдијаи од Центарот за јавно здравје Прилеп, кои укажаа дека споредбено со минатата недела бројот е намален драстично, за 30%.


semm
Vivafarm
Farma Dolneni