CSS Template

Средношколците продолжуваат со бојкот

93

И утре ќе продолжи бојкотот на матурантите. Имено, средношколскиот сојуз останува на барањето да се сведе државната матура на два училишни предмети.

Над 90 % матурантите од пет Училишта Прилеп не ја следат наставата ,велат од Сојузот на средношколци, Марио Велевски и Ангела Кочоска гости во програмата на Радио Пела

Деновиве министерката за образование Мила Царовска неколку пати повтори дека нов концепт за матурата е можен за идната учебна година.


semm
Farma Dolneni
Vivafarm
Turtel