CSS Template

Талимче на подготовки пред златната ракавица

155

Од денеска маакедонската боксерска репрезентација тргнува на 10 дневни припреми во Белград. По реализацијата на припремите од 18 до 22 февруари нашите боксери ќе земат учество на турнирот Златна Ракавица за јуниори во олимписки бокс .

Од боксерскиот клуб Ас од Прилеп во репрезентацијата ќе земе учество и боксерот Дамјан Талимче . Талимче е во одлична форма и од клубот се надеваат на добар резултат на турнирот. Има многу победи во неговата кариера и го освои сребрениот медал на државното првентво во бокс 2019 година.Ова е уште еден доказ за одличната работа на стручниот тим во прилепскиот боксерски клуб Ас кој на државните првенства е секогаш меѓу водечките клубови во земјава.

Припремите се организирани од Боксерската Федерација на Македонија , а боксерите ќе бидат предводени од тренерите Васко Цубалевски , Алија Мухамед и Халим Абази.


semm
Turtel
Vivafarm
Farma Dolneni