CSS Template

Три дена ќе протестираат угостителите

113
Avtokontrol1

Незадоволни од петтиот пакет мерки и барајќи да не се затворени туку да работат, утре, петок, 19, и на 22 понеделник и 23 февруари, вторник, во период од 14 до 17 часот во Скопје, најавен е протест, организиран од сопственици на ресторани за организирани свадби, претставници на фото студија, музички бендови, атељери за вечаници…

Протестот ќе го блокира Централното градско подрјаќе на Скопје и е планиран на крстосницата меѓу булеварот Александар Македонски, улицата 16-та Македонска бригада и улицата Интернационални бригади. Поради тоа, ќе биде воведен посебен режим на сообраќај на овие сообраќајници, информира Министерството за внатрешни работи (МВР)

Сопствениците на рестораните за свадби, крштевки и други веселби бараат Владата ја укине забраната за нивна работа и да донесе протокол за вршење на нивната дејност пред сезоната за венчавки. Тие апелираат до Владата да не ги држи во неизвесност илјадниците младоженци и оваа сезона, како и претходната.


semm
Vivafarm
Farma Dolneni
Turtel