CSS Template

Тутунот нема алтернатива, вишок ќе има и годинава?! (ВИДЕО)

1.163

Какви предлози нудат тутунарите за решавање на прашањата со производството од новата реколта; Ќе има ли измени во Законот за тутун; Што е со новите договори; Над 30 илјади семејства зависат од тутунската продукција, дали примарните производители можат да најдат решение?

Повод за разговорот се барањата од четирите новоформирани здруженија упатени до Владата, Премиерот, ресорниот министер, пратениците и до Сојузот на земјоделски здруженија за јавна расправа околу состојбите со тутунопроизводството, гости Игор Мирчески и Еџевит Ајдароски.


semm
Farma Dolneni
Vivafarm